ua en ru

Акціонери Кременчуцького заводу техвуглецю переобрали дирекцію і наглядову раду підприємства

Акціонери ВАТ "Кременчуцький завод технічного вуглецю" переобрали дирекцію і наглядову раду підприємства. Відповідні рішення були ухвалені 21 червня на зборах акціонерів, повідомив журналістам народний депутат, представник групи Костянтина Жеваго, що володіє більше 49% акцій КЗТВ, Олег Бабаєв, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, кворум склав більше 60%.

За результатами проведення зборів замість В'ячеслава Яворського директором призначений Сергій Руданевський. Головою наглядової ради обрана холдингова компанія "АвтоКрАЗ".

Акціонери з боку Мирослава Балдіса, який консолідував контрольний пакет більш ніж 50% акцій і очолював наглядову раду, до нового складу не увійшли. Акціонери з боку М.Балдіса заявили, що вважають збори і ухвалені на них рішення незаконними.

Голова наглядової ради ВАТ "Кременчуцький завод технічного вуглецю" і дирекція заводу заявили, що не визнають вчорашніх рішень позачергових зборів акціонерів. В.Яворський завив, що чекає на силову спробу захоплення підприємства у зв'язку з ухваленими вчора на зборах акціонерів рішеннями.

Нагадаємо, раніше О.Бабаєв заявляв, що представників групи К..Жеваго представники М.Балдіса не допускають на завод.

ВАТ "Кременчуцький завод технічного вуглецю" (Полтавська обл.) спеціалізується на виробництві вуглецю технічного (сажа). Завод випускає технічний вуглець, використовуваний в шинній і гумотехнічній промисловості, а також у лакофарбному виробництві. Велику частину продукції експортують за кордон.