ua en ru

Акціонери "Донецькобленерго" перейменували компанію в "ДПЕК Донецькобленерго"

Акціонери ПАТ "Донецькобленерго" на загальних зборах прийняли рішення про перейменування ПАТ "Донецькобленерго" в ПАТ "ДПЕК Донецькобленерго". У зв'язку з цим, внесено та затверджено зміни до статуту компанії, повідомляє прес-служба підприємства.

Також були прийняті звіти наглядової ради та ревізійної комісії, достроково припинені їхні повноваження. Акціонери обрали новий склад цих органів. До yаглядової ради увійшли Олександр Позняков від НАК "ЕКУ", а також DTEK Holdings Limited і DTEK Holdings BV. До складу ревізійної комісії увійшли юридичні особи: ТОВ "ДТЕК", НАК "ЕКУ" і DTEK Investments BV.

Нагадаємо, чистий прибуток "Донецькобленерго" за 2011 р. виріс в 2 рази і склав 59 тис. грн порівняно з 29 тис. грн за 2010 р.

ПАТ "ДПЕК Донецькобленерго" - одна з найбільших енергетичних компаній України, входить до складу ДТЕК. Компанія обслуговує найпротяжніші в Україні електричні мережі: більше 70 тис. км повітряних та кабельних ліній електропередачі. Експлуатується 373 підстанції та 13 тис. трансформаторних підстанцій.

11 січня ДТЕК виграв аукціон з продажу 40,061% акцій ПАТ "Донецькобленерго". Таким чином ДТЕК збільшив свою частку в "Донецькобленерго" до 70,121% акцій.