ua en ru

Акції тайваньських компаній впали за Apple

Акції тайваньських компаній впали за Apple Фото: iPhone X і iPhone 8 (apple.com)

Акції знизилися в зв'язку з тим, що багато інвестори скептично прийняли новий iPhone

Акції декількох тайванських компаній-постачальників Apple знизилися за останні дні у зв'язку з тим, що багато інвестори скептично прийняли новий iPhone. Про це повідомляє Focus Taiwan.

Акції одного з постачальників, Hon Hai, знизилися на 10%, інших, тайванського Pegatron і південнокорейського LG Innotek,- більш ніж на 13%.

"Замовлення на новий IPhone розчарували ринок, і іноземні інвестори можуть продовжити продавати тайванські акції", - заявив віце-президент компанії Capital Investment Management Алан Цен.

Зазначено, що на постачальників Apple Hon Hai і Taiwan Semiconductor Manufacturing припадає близько чверті всієї вартості компаній з індексу TAIEX (індекс Тайванською фондової біржі).

Наприклад, за минулий тиждень іноземні інвестори вивели з тайванського фондового ринку 677 млн доларів. Повідомляється, що це самий значний відтік за останні три місяці.

Нагадаємо, 22 вересня акції американської компанії Apple Inc. завершили поточний тиждень найбільшим падінням за 17 місяців на тлі неоднозначних відгуків про нові продукти компанії та очікуванні слабких продажів iPhone 8.