ua en ru

Акції Olympus впали на 22% після відставки глави корпорації

Акції Olympus Corp 17 жовтня впали на 22% після того, як керівник корпорації британець Майкл Вудфорд був відправлений у відставку, а потім в коментарях ЗМІ звинуватив раду директорів у звільненні за спробу розслідувати платежі компанії. Про це повідомляє Reuters.
У п'ятницю 14 жовтня Olympus повідомила, що британець Майкл Вудфорд був знятий з посади у зв'язку з нездатністю сприйняти корпоративну культуру 92-літньої японської компанії. Акції виробника прецизійних інструментів і камер відреагували на звільнення падінням в 18%.
"Це природна реакція, коли акції компанії падають після таких шокуючих новин, а подальший напрямок руху менеджменту незрозумілий", - сказав Фудзіо Андо, старший керуючий директор Chibagin Asset Management, що не володіє акціями Olympus.
Вудфорд був звільнений всього через два тижні після того, як отримав підвищення з прекрасними звітами про його роботу.
В інтерв'ю Wall Street Journal Вудфорд, який перебував у компанії 30 років, сказав, що попросив голову Olympus Цуесі Кикукаву піти у відставку через серйозні проблеми в корпоративному управлінні.
Ради директорів в японських компаніях рідко звільняють топ-менеджмент, тому дане рішення розбурхало фінансові ринки.
Представник Токійської фондової біржі сказав, що він не впевнений у повідомленнях ЗМІ і відмовився говорити, чи буде біржа розслідувати твердження Вудфорда.
На думку аналітиків, відставка може завдати удару по амбітним планам щодо скорочення витрат у Olympus, які відстоював Вудфорд. Йому приписують успішне скорочення витрат в європейському підрозділі.
Операційний прибуток Olympus впав на 41% до 35,4 млрд ієн за фінансовий рік, що закінчився 31 березня 2011 року. Підрозділ по виробництву камер втратив 15 млрд ієн.
Deutsche Securities, Nomura, Citigroup, JPMorgan і Daiwa Securities знизили рейтинги Olympus.