ua en ru

Акції Apple впали до мінімуму з лютого 2012 р. - нижче 500 дол

Акції Apple опинилися під серйозним тиском після виходу новин про скорочення замовлень на екрани для iРhone 5. Учасники ринків розцінили це як сигнал про те, що поточний попит на іРhone 5 помітно нижчий за первинні очікування з боку Apple. Про це повідомляє "Росія 24".

Згідно з новинами Reuters з посиланням на японський бізнес-щотижневик Nikkei, в понеділок, 14 січня, компанія Apple попросила своїх постачальників - Japan Display Inc, Sharp Corp і LG Display Co Ltd - понизити постачання комплектуючих до 65 млн одиниць в поточному кварталі. Це майже вдвічі нижче запланованих обсягів.

На відкритті американського фондового ринку котирування Apple впали на 4%, провалившись нижче за відмітку в 500 дол. за акцію - це мінімальні значення для акцій високотехнологічного гіганта майже за рік. Останній раз Apple торгувався на цих рівнях в середині лютого 2012 р.

Незабаром після відкриття акції компанії змогли трохи відскочити. Проте вони продовжують знижуватися більш ніж на 3% і залишаються поблизу своїх мінімальних рівнів за останніх 11 місяців.

Читайте також: iРhone 5 - попит на новий гаджет не виправдав очікувань Apple