ua en ru

Активісти прийняли програмний маніфест об'єднання "Майдан"

По завершенню народного віча, активісти взяли програмний маніфест об'єднання "Майдан". Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Так, притягнення до кримінальної відповідальності винних у побитті активістів Евромайдана стане головним завданням для "Майдану" в січні 2014 року Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, коментуючи головні аспекти програмного маніфесту ВО "Майдан".

"Я коротко хотів би сказати, що ми будемо робити в наступному місяці. Наше перше завдання - це притягнути до відповідальності бандитів, які били мирних громадян, бандитів, які били Тетяну Чорновіл, бандитів, які били евромайдановцев, палили їм їхні машини", - заявив Яценюк.

За його словами, також серед головних завдань, які закріплені в маніфесті, є порушення кримінальних справ відносно тих, хто віддавав накази спецпідрозділу "Беркуту" бити активістів.

Також Яценюк зазначив, що активісти в наступному місяці продовжать пікетувати адміністративні будівлі, резиденції чиновників і офіси членів Партії регіонів.

Крім цього, опозиція разом з активістами почне розслідування корупційних дій членів уряду.