ua en ru

Активісти під стінами ГПУ вимагають відставки першого заступника генпрокурора

Антирейдерський союз спільно з громадськими організаціями, які пікетують будівлю Генеральної прокуратури України, звернулися до Віталія Яреми з вимогою відправити у відставку його першого заступника Миколи Герасим'юка. Про це повідомив голова Антирейдерського союзу Андрій Семидідько.

Як стверджують учасники пікету, Герасим'юк фальсифікував кримінальні справи проти учасників Майдану, а замість відповідальності або люстрації отримав посаду першого заступника генерального прокурора.

Також учасники мітингу обурені тим, що кримінальні справи щодо представників минулої влади не розслідуються.

"Жодна кримінальна справа по людям Януковича не доведено до логічного завершення. Не оприлюднено жодного обвинувального вироку. Все як було, так і залишилося", - зазначив Семидідько. "Більше того, прокурори, які потрапляють під люстрацію, почали "заднім числом" оформляти статус учасників АТО, щоб залишитися на посадах".

Учасники акції розмістили великий плакат з фотографіями особняка Віталія Яреми і привезли під стіни ГПУ два сміттєві баки, в яких розмістили зображення Віталія Яреми і Миколи Герасим'юка в якості нагадування про необхідність виконання закону про очищення влади.

Як відомо, Герасим'юк курирує в структурі ГПУ розслідування резонансних кримінальних справ відносно екс-міністрів і колишнього керівництва України.

Нагадаємо, 22 жовтня під час наради з керівниками силових відомств Президент України Петро Порошенко дав доручення звільнити заступника генерального прокурора України Анатолія Даниленка.