ua en ru

Активісти пікетують ГПУ з вимогою відправити у відставку генпрокурора Даниленко

Активісти руху "Автомайдан" пікетують будівлю Генеральної прокуратури України в Києві з вимогою відправити у відставку заступника генпрокурора Анатолія Даниленка

Активісти руху "Автомайдан" пікетують будівлю Генеральної прокуратури України в Києві з вимогою відправити у відставку заступника генпрокурора Анатолія Даниленка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийшли до Генеральної прокуратури, тому що вчора дружина Шепелєва, Галина Шепелєва, була випущена на волю, проти неї було закрито кримінальну справу", - пояснила журналістам координатор "Автомайдану" Катерина Кувіта.

Головні вимоги, які висунули представники Автомайдана до керівництва Генеральної прокуратури, - це звільнення заступника генпрокурора Даниленко та відновлення кримінального провадження проти Шепелєвої.

Близько 15:00 представників "Автомайдану пустили в кабінет начальника управління Генпрокуратури з прийому громадян Лесі Кульбіди.

Журналістів для висвітлення ходу переговорів не допустили.

Нагадаємо, 25 вересня Печерський районний суд Києва частково зняв звинувачення з одного з ключових свідків у справі "Родовід банку" - Галини Шепелєвої - дружини екс-депутата Олександра Шепелєва. Підставою для такого рішення послужило "бездіяльність прокурора при здійсненні досудового розслідування кримінального провадження". Таким чином, після трьох років слідства у справі Шепелєвої закрили виробництво, а з майна, яке знаходиться в Києві за адресою провулок Рильського, 4, знято арешт.

Галина Шепелєва підозрюють у заволодінні коштами АТ "Родовід Банк" під приводом фіктивної оренди банком нежитлового приміщення в Рильському провулку в Києві.

На нерухомість та інше майно екс-нардепа Шепелєва та його дружини був накладений арешт, загальна сума якого становить понад 85 млн гривень.

Самого Олександра Шепелєва звинувачують у махінаціях на більш ніж 0,5 млрд грн, замовному вбивстві банкіра і організації замаху. Сам він заперечує звинувачення, але в 2012 р. після порушення кримінальних справ, за яким йому загрожує довічне ув'язнення, разом з дружиною втік до Угорщини.

У березні 2014 р. його повернули в Україну і помістили під варту. 6 липня 2014 р. він втік.

Олександр Шепелєв був народним депутатом 6 скликання від Блоку Юлії Тимошенко. У 2010 р. був виключений з фракції БЮТ і перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки потім все ж таки вийшов.

Активісти під Генпрокуратурою намагалися візуалізувати свою основну вимогу, проте група спецпризначенців їм завадила.

Активісти пікетують ГПУ з вимогою відправити у відставку генпрокурора Даниленко