ua en ru

Активісти Київщини зупинили спробу "розпилити" Біличанський ліс, - депутат Київської облради

26 червня за ініціативи Олега Корбана - заступника голови Київської ОДА Володимира Шандри, планувалося на сесію Київської обласної ради винести проект рішення про встановлення меж селища Коцюбинське під Києвом, що практично означає відчуження на користь селища Коцюбинське Біличанського лісу, який коцюбинська земельна мафія хоче розпаювати під забудову. Про це заявив депутат Київської обласної ради Володимир Крутько.

"Питання стосується площі понад 4 тисячі гектарів київського Біличанського лісу, який, згідно з указом Президента України, є частиною національного природного парку "Голосіївський" і охороняється державою", - пояснює Крутько.

За його словами, "Олег Корбан, який ще з часів Губського розробляв схеми по розподілу між "своїми" державної власності, намагається закінчити розпочату раніше справу щодо дерибану територій Київщини".

На захист Біличанського лісу, який громада відстоює вже близько п'яти років, під стінами Київської ОДА зібрались активісти з усієї Київщини, зокрема, мешканці селищ Коцюбинське, Гостомель, Ворзель, міста Ірпінь.

Громада вимагала припинення дерибану земель Київщини політиками. Люди прийшли відстояти території, що належать громаді і, тим самим, нагадати депутатам облради, про їхні обов`язки перед громадою і державою.

До активістів вийшов Микола Бабенко, голова Київської обласної ради, і повідомив про підписання трьохсторонньої угоди між Київською обласною адміністрацією, Київською міською адміністрацією та Коцюбинською селищною радою з питання вирішення проблеми Біличанського лісу. Угода також передбачає створення комісії, яка розгляне дане питання.

Однак активісти громади заявили про створення власної комісії, яка буде контролювати дане питання. Громадські активісти пообіцяли приходити під стіни Київської облради до тих пір, поки питання Біличанського лісу остаточно не буде вирішено, і ця територія не перейде під захист держави та залишиться власністю громади.