ua en ru

Активісти Евромайдану вимагають від Яценюка повернути в держвласність землю в Конча-Заспі і Пущі-Водиці

Активісти Евромайдану вимагають повернути у власність українського народу землю в Конча-Заспі і Пущі-Водиці, яка була незаконно приватизована чиновниками. Про це йдеться у письмовому зверненні активістів до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Активісти нагадали, що в одному з інтерв'ю екс-глава Державного управління справами Андрій Кравець зізнався, що отримав за безцінь землю в Пущі-Водиці і побудував на місці старої державної будівлі нову, яка тепер є його власністю.

"Державна дача №9 в Пущі-Водиці була повністю знесена і на цьому місці побудований шикарний елітний будинок, що нічим не поступається Межигір'ю, - підкреслюють активісти. - Андрій Кравець повинен відповісти перед судом за свої діяння, що ця людина протягом 5 років обіймала найвищу посаду в країні і несе повну відповідальність за розкрадання України".

За словами активістів Евромайдана, на цьому тижні депутати Київради розглянуть питання повернення у власність міста Гостинного двору, також вкраденого Кравцем. "Якщо уряд не втрутиться, є всі шанси назавжди втратити десяток історичних об'єктів приватизованих командою Льовочкіна", - зазначили вони.

Активісти пообіцяли, що у разі ігнорування прем'єр-міністром їхніх вимог, прийдуть під стіни Кабінету міністрів.

"Ми не дозволимо, щоб після всього того, що було взимку 2013-2014, після революції гідності, український народ принижували ті, хто розкрадав країну десятки років", - підкреслюється у зверненні до Яценюка.