ua en ru

Airbus отримав замовлення на постачання 72 літаків для індійської GoAir на 7,2 млрд доларів

Airbus отримав замовлення на постачання індійському авіаперевізникові GoAir 72 літаків каталожною вартістю 7,2 млрд дол. При цьому з врахуванням раніше замовлених літаків загальна сума контракту з Airbus досягає 9,6 млрд дол. Про це повідомили сьогодні представники індійської компанії. Вони уточнили, що йдеться про літаки А320, поставки почнуться у 2015 р., передає РБК із посиланням на Reuters.
Згідно повідомлення в індійській пресі, місцеві авіакомпанії активно співпрацюють з Airbus, намагаючись задовольнити зростаючий попит на авіаперевезення в Азії. Так, найбільший в країні приватний авіаперевізник Jet Airways планує розмістити замовлення на постачання літаків Airbus в ході авіашоу в Парижі пізніше цього місяця.
Раніше цього року індійський лоукостер IndiGo уклав з Airbus договір на постачання 180 літаків каталожною вартістю 15,6 млрд дол. Аналітики назвали дану операцію найбільшою за всю історію комерційної авіації.
Сьогоднішній день виявився для Airbus вельми вдалим. Раніше сьогодні філіппінська авіакомпанія Cebu Air - оператор Cebu Pacific, що працює в сегменті бюджетних авіаперевезень, - домовилася з Airbus Industrie про поставки 37 авіалайнерів каталожною вартістю 3,8 млрд дол.