ua en ru

Airbus підписав контракт з Іраном на 18 млрд доларів

Airbus підписав контракт з Іраном на 18 млрд доларів Фото: літак Airbus A380

Планується поставити 100 літаків 3 моделей

Європейський виробник Airbus Group SE підтвердив угоду на постачання літаків на 18 млрд доларів в Іран. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як повідомляє видання, Airbus продасть Тегерану 100 літаків на загальну суму понад 18 млрд доларів. Мова йде про 46 А320, 38 А330 і 16 А350. Лайнери призначені для державної авіакомпанії Iran Air.

"Очікується, що перші авіалайнери прибудуть в Іран на початку 2017 року. За словами глави комерційного департаменту Airbus Фабріса Бреж`є, договір з Іраном передбачає в тому числі підготовку пілотів", інформує видання.

Також, два тижні тому Іран уклав угоду з Boeing на 16,6 млрд на поставку 80 літаків. Проти угоди з Іраном виступали багато американські політики. Невдоволення зближенням з Тегераном у ході виборчої компанії висловлював і Дональд Трамп. Сьогодні продаж літаків не зовсім дружнім країнам - одна з найбільш критикованих тем в американському суспільстві.

Іранські авіалінії вже багато років перебувають у важкому стані й використовують літаки старих моделей. Це пов'язано з багаторічними санкціями, деякі з яких були накладені ще в 1979 році.

Нагадаємо, ракета-носій Ariane 5 вивела на орбіту 2 телекомунікаційних
супутника
.