ua en ru

AIG продасть MetLife свій підрозділ Alico за 15,5 млрд дол.

Одна з найбільших у світі страхових компаній American International Group (AIG) заявила сьогодні про досягнуту угоду з американською компанією ж MetLife про продаж одного з своїх підрозділів. Як повідомляється в офіційному прес-релізі AIG, продаж страховика життя Alico принесе компанії 15,5 млрд дол. Також уточнюється, що із загальної суми угоди MetLife виплатить 6,8 млрд дол. готівкою, а решту суми AIG одержить у вигляді цінних паперів MetLife.
Продаж Alico допоможе Федеральному резервному банку Нью-Йорка, що володіє привілейованими акціями компанії на 9 млрд дол., повернути велику частину кредиту, виданого AIG. У свою чергу, покупка Alico забезпечить MetLife більш значні частки на ринках страхування Японії, Європи, Близького Сходу та Латинської Америки.
Нагадаємо, AIG 1 березня ц.р. оголосила про продаж свого азіатського підрозділу AIA Group Limited британської страхової компанії Prudential за 35,5 млрд дол. З цієї суми 25 млрд дол. буде сплачено готівкою, а 10,5 млрд дол. - у вигляді цінних паперів Prudential.
Нагадаємо, що восени 2008 р. фінансова криза і ризиковані ставки на деривативи мало не призвели до банкрутства AIG, колись найбільшої страхової корпорації у світі. Уряд США, вважаючи AIG системно значущим фінансовим інститутом, що врятувало компанію за рахунок кредитного пакета загальною вартістю 180 млрд дол. У результаті уряд отримав контроль над 80% страховика. Чисті збитки AIG за 2009 р. скоротилися в 8,1 раза і склали 12,2 млрд дол., тоді як роком раніше компанія отримала чисті збитки у розмірі 99,7 млрд дол.