ua en ru

AIG продовжує розпродаж власних активів

Страхова компанія AIG продовжує розпродаж власних активів, пише РБК daily. Не зумівши знайти покупців на свій азіатський підрозділ AIA, керівництво компанії прийняло рішення продати актив по частинах і для цього вивести його на фондову біржу. Дозвіл гонконзького регулятора був отриманий 21 вересня.

Згідно даним Dow Jones Newswires, road-show повинне початися 6 жовтня, а саме розміщення акцій може відбутися вже 29 жовтня. Передбачається, що AIG продасть близько 50% акцій свого азіатського підрозділу, заробивши на цьому більше 15 млрд дол. Таким чином, ця подія обіцяє стати другим за величиною первинним розміщенням акцій цього року (перша строчка належить китайському Agricultural Bank of China).

Остаточне рішення про виведення AIG на біржу було ухвалене керівництвом AIG після переговорів, що зірвалися, з британською страховою компанією Prudential. У червні вона пропонувала 35,5 млрд дол. за повний контроль над AIA - операція дозволила б британській компанії істотно зміцнити свої позиції в Азіатському регіоні, особливо в Гонконзі, де AIA є найбільшим страховиком.

Для гарантування успішного розміщення акцій AIG вже зараз веде активні переговори з інвесторами. За даними Financial Times, наступного тижня компанія повинна анонсувати підписання низки угод з найбільшими з потенційних вкладників. Серед зацікавлених в покупці компаній називаються крупні китайські банки, а також суверенні фонди Сінгапуру, Абу-Дабі, Кувейту і Катару.

AIG