ua en ru

Ахметов закликав ділові кола України до об'єднання заради цілісності країни

Президент холдингу СКМ Рінат Ахметов закликав ділові кола України об'єднати зусилля і сприяти мирному врегулюванню ситуації в країні.

Президент холдингу СКМ Рінат Ахметов закликав ділові кола України об'єднати зусилля і сприяти мирному врегулюванню ситуації в країні. Про це йдеться в заяві Ахметова, поширеній його прес-службою.

"Майбутнє нашої країни поставлено під загрозу. Внутрішня політична напруженість може перерости в затяжний конфлікт і зруйнувати цілісність України. Звертаюся до підприємницькіх кіл в Україні і діловим партнерам українського бізнесу із закликом об'єднати зусилля і сприяти мирному врегулюванню, не шкодуючи ніяких матеріальних ресурсів", - сказав Ахметов.

Крім того, він зазначив, що застосування сили і неправомірні дії ззовні неприпустимі.

"Я переконаний, у кризи може бути тільки одне рішення - мирне. Закликаю всіх співвітчизників до об'єднання заради єдиної і неподільної України. Сьогодні це - найголовніше. Важливо зберігати холодну голову, не піддаватися на провокації і приймати обдумані, зважені рішення. Наша сила - в єдності бізнесу, влади та суспільства. Сьогодні економіка - реальна політична сила. Наше завдання - забезпечити безпеку людей, їх сімей, стабільність роботи всіх підприємств країни. Ми будемо працювати 24 години на добу, щоб підтримувати життєдіяльність інфраструктури України. Це - наш головний внесок у цілісність країни", - заявив Ахметов.

Він також звернувся до політиків і української влади із закликом зробити все для забезпечення територіального суверенітету, відновлення демократії і невід'ємних прав і свобод громадян.

"Впевнений, що спільними зусиллями ми відстоїмо наше майбутнє - сильну, єдину і незалежну Україну. Я відповідально заявляю, що група СКМ, яка сьогодні налічує 300 тис. чоловік і представляє Україну від заходу до сходу, від півночі і до півдня, зробить все можливе для збереження цілісності нашої країни", - зазначив Ахметов.