ua en ru

Ахметов направив другий мільйон гуманітарних наборів на Донбас

Гуманітарний рейс Ріната Ахметова в середу, 19 листопада, розпочав доставку другого мільйона наборів з допомогою в міста Донбасу. Про це повідомляє інформаційний центр гуманітарного штабу.

Згідно з повідомленням, перші 18 великовантажних автомобілів виїхали вранці зі складу в Дніпропетровську і ввечері прибудуть в Маріуполь. Протягом двох днів у місто доставлять 52 тисячі продуктових наборів.

"Рінат Ахметов доручив своєму гуманітарного штабу доставити другий мільйон продуктових і дитячих наборів жителям міст Донбасу, які знаходяться у важкому становищі. Сьогодні перші 18 автомобілів доставлять вантаж в Маріуполь, завтра в рейс вийдуть ще 20 автомобілів. До кінця року штаб планує доставити мільйон наборів з допомогою. Починаючи з серпня, Штаб вже доставив мільйон продуктових наборів, забезпечивши близько 700 тис. сімей товарами першої необхідності", - повідомив волонтер Штабу Максим Ровінський.

Зазначається, що з Маріуполя 30 тис. продуктових наборів будуть спрямовані в Донецьк, на склад стадіону "Донбас Арена". Інші набори волонтери розфасують безпосередньо в Маріуполі і доставлять у Кіровське, Миронівку, Зугрес, Торез та інші населені пункти зі складною гуманітарною ситуацією. Згідно Гуманітарної карті потреб і ситуації в Донецькій і Луганській областях, Кіровське очолює топ-5 міст, мешканці яких потребують продуктах харчування: 73% опитаних відзначили гостру нестачу продуктів.

Ахметов направив другий мільйон гуманітарних наборів на Донбас

Ахметов направив другий мільйон гуманітарних наборів на Донбас