ua en ru

"Агропідприємства збільшать свою прибутковість на 4 млрд грн/р. завдяки відродженню транспортної та зернової інфраструктури на Дніпрі, - учасник ринку

Агропідприємства України збільшать прибутковість на 4 млрд на рік від розвитку транспортної інфраструктури на Дніпрі. Про це на прес-конференції повідомив гендиректор компанії "Нібулон" Олексій Вадатурський, передає кореспондент РБК-Україна.

О.Вадатурський нагадав, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть кредит сільськогосподарському підприємству "Нібулон" у 50 млн дол. для відродження транспортної та зернової інфраструктури на Дніпрі. За словами директора, кредитна угода передбачає фінансування витрат на будівництво п'яти елеваторів і річкових терміналів у Полтавській та Запорізькій областях, загальним обсягом зберігання зерна на 300 тис. т та будівництво 12 самохідних суден та 6 буксирів.
О.Вадатурський підкреслив, що це "наблизить вітчизняних сільгосптоваровиробників віддалених від портів до світових ринків збуту та збільшить конкурентно спроможність української сільгосппродукції".
Очікується, що ефект від здешевлення логістики, в ході реалізації інвестпроекту, збільшить прибутковість аграрних підприємств на 4 млрд грн на рік.
Слід зазначити, що ЄБРР, починаючи з 1991 р., лише в секторі агробізнесу надав пряме фінансування на суму понад 5 млрд грн в рамках понад 380 проектів у країнах Центральної та Східної Європи, а також СНД.