ua en ru

Агрохолдінг Valinor оголосив про намір залучити в ході IPO у Варшаві 348 млн доларів

Російсько-український агропромислових холдинг Valinor розраховує залучити в ході майбутнього первинного розміщення акцій (IPO) на Варшавській фондовій біржі 948 млн злотих (348 млн дол.). Таким чином, компанія встановила максимальну ціну паперу на майбутньому розміщенні в 39,5 злотих (14,5 дол.), що відповідає оцінці вартості підприємства в 1,7 млрд злотих (623 млн дол.). Такі цифри наводяться в прес-релізі Valinor, опублікованому на веб-сайті польського торгівельного майданчика, передає Reuters.
Оголошення ціни розміщення намічене на 15 липня 2011 р., торги заплановані на 26 липня 2011 р.
У Valinor уточнили, що учасникам ринку буде запропоновано до 24 млн акцій компанії, з яких 8 млн акцій складуть папери нової емісії, які належить випустити для фінансування придбання земельних ділянок, інвестицій у виробництво і підвищення операційної ефективності. Обсяг сукупного капіталу Valinor обчислюється 35 млн акцій.
Спільними організаторами і букраннерами IPO є Deutsche Bank і "Трійка Діалог".
Група Valars була створена в лютому 2007 р. колишнім міноритарним акціонером ТОВ "Югратранзітсервіс" Кирилом Подільським. Аграрно-промисловий підрозділ Valars Group є вертикально інтегрованою структурою, яка здійснює управління сільськогосподарськими землями в Росії і Україні. Торгівельний підрозділ включає компанії в Росії, в Україні, в Швейцарії, Казахстані і Єгипті. Мережа торгівельних представництв Valars Group працює в основних зернопроизводящих регіонах країн СНД, а також в багатьох країнах Середземноморського басейну і Азії. Під контролем Valinor знаходиться близько 358 тис. гектарів землі в Росії і Україні.