ua en ru

Агрохолдинг з активами в Україну Valinor оголосив про намір перенести IPO у Варшаві

Російський агропромисловий холдинг Valinor (90% акцій компанії володіє група Valars) оголосив про намір перенести первинне розміщення акцій (IPO) на Варшавській фондовій біржі в зв'язку з ринковими умовами. Про це повідомляє РБК з посиланням на Reuters.
Раніше повідомлялося, що Valinor планує залучити в ході IPO 948 млн злотих (348 млн дол.) Таким чином, компанія встановила максимальну ціну паперу на майбутньому розміщенні в 39,5 злотого (14,5 дол), що відповідає оцінці вартості підприємства в 1,7 млрд злотих (623 млн дол.)
У Valinor уточнили, що в ході IPO учасникам ринку буде запропоновано до 24 млн акцій компанії, з них 8 млн акцій складуть папери нової емісії, які належить випустити для фінансування придбання земельних ділянок, інвестицій у виробництво і підвищення операційної ефективності. Обсяг сукупного капіталу Valinor обчислюється 35 млн акцій.
Спільними організаторами і букраннерами IPO вибрані Deutsche Bank і "Трійка Діалог".
Під контролем Valinor знаходиться близько 358 тис. га землі в Росії і на Україну. У минулому році була проведена реорганізація бізнесу групи (раніше - Valars Group) - виділена агропромислова компанія Valinor і трейдингова Valars.
Нагадаємо, раніше український виробник соняшникової олії ViOil вирішив відкласти IPO через несприятливі ринкові умови.