ua en ru

Агрохолдинг Kernel домовився про залучення синдикованого кредиту в 500 млн дол

Kernel Holding уклав нову кредитну угоду на суму 500 млн дол. з синдикатом банків, який очолюють ING Bank NV, UniCredit Bank AG і Deutsche Bank AG. Про це повідомляє прес-служба банку.
Згідно з повідомленням, нова кредитна лінія буде спрямована на фінансування витрат з придбання насіння соняшнику, їх зберігання та виробництва соняшникової олії і шроту, з метою їх подальшого продажу на внутрішньому ринку або поставки на експорт.
Кредитна угода набуває чинності з дати його реєстрації в Національному банку України (НБУ), що очікується в кінці серпня 2011 Документи по структурі забезпечення позики сторони планують підписати також до кінця серпня.
"Підписання нового кредитного договору з фінансування робочого капіталу в розмірі 500 млн дол. - важлива фінансова операція з кількох причин. По-перше, нова кредитна лінія розширює і замінює торішню, відкриту компанії на суму 360 млн дол. По-друге, і що ще більш важливо, ця лінія надає Kernel додаткову фінансову гнучкість, тому що складається з двох траншів: довгострокового - 278 млн дол на термін до 31 липня 2014 р. і короткострокового - 222 млн доларів на термін до 31 липня 2012 р. з можливістю продовження за згодою кредиторів ", - зазначила фінансовий директор Kernel Анастасія Усачова.
Нагадаємо, раніше Kernel домовився про покупку 100% Russian Oil за 60 млн дол.
"Кернел Груп" (ТМ "Щедрий дар", "Стожар", "Чумак домашня", "Чумак золота", "Любонька") - один з найбільших виробників соняшникової олії в Україні. 41,16% Kernel належать голові ради директорів компанії Андрію Веревському.