ua en ru

Моравецький назвав агресію РФ проти України частиною великого плану дестабілізації Заходу

Моравецький назвав агресію РФ проти України частиною великого плану дестабілізації Заходу Фото: Матеуш Моравецький (flickr.com premierrp)

Агресія РФ проти України похитнула архітектуру безпеки Європи, заявив Моравецький

Агресія Росії проти України це частина російського плану дестабілізації Заходу. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час дебатів у Європейському парламенті у Страсбурзі, передає "Польське радіо".

"Агресія Росії проти України похитнула архітектуру безпеки Центрально-Східної Європи. Вона була теж частиною більшого плану дестабілізації Заходу. Кілька років перед цим ціллю такої ж атаки стала Грузія. Це виразно показує, що дії Росії не є випадковими, а становлять частину опрацьованої стратегії. Єдиною виною цих держав був вибір європейської моделі економіки та політики. Це показує, що безпека східного партнерства Європи є питанням для всього Європейського Союзу такою ж мірою, як безпека нашого південного сусідства", - заявив політик.

Також Моравецький також звернув увагу на загрози, зокрема, кіберзлочинність і втручання в хід демократичних процесів.

Нагадаємо, Моравецький в час виступу заявив, що Європейському союзу не потрібен російський газопровід "Північний потік".