ua en ru

Аграрний форум висловив недовіру Швайці

Третій всеукраїнський аграрний форум, який об'єднав близько 500 сільгоспвиробників, висловив недовіру міністру аграрної політики та продовольства України Ігорю Швайці в зв'язку з ігноруванням інтересів агробізнесу.

Третій всеукраїнський аграрний форум, який об'єднав близько 500 сільгоспвиробників, висловив недовіру міністру аграрної політики та продовольства України Ігорю Швайці (на фото) в зв'язку з ігноруванням інтересів агробізнесу. За таке рішення проголосувало більшість присутніх на форумі в п'ятницю, передає кореспондент РБК-Україна.

"Виноситься питання... висловити недовіру міністру аграрної політики та продовольства Ігоря Швайки і донести резолюцію, і направити її виконуючому обов'язки Президента і прем'єр-міністра України", - сказав співголова координаційної ради форуму Алекс Ліссітса, виносячи питання на голосування.

Аграрії зазначають, що галузь зіткнулася з такими проблемами як: обмежені можливості залучення інвестицій, недолік фінансування для форвардних закупівель зерна врожаю 2014 р., затримка прийняття необхідних законопроектів щодо дерегуляції, зростання цін на матеріально-технічні ресурси.

При цьому, на їхню думку, влада бездіє і ігнорує нагальні проблеми галузі.

Ніхто з представників влади, які були запрошені на форум, в тому числі Швайка, на нього не з'явилися.