ua en ru

Аграрії отримали за липень дотації на 400 млн гривень, Косюк - 132, - ДФС

Аграрії отримали за липень дотації на 400 млн гривень, Косюк - 132, - ДФС Фото: Юрій Косюк (latifundist.com)

Загалом дотації в липні отримали 789 юридичні особи

Аграріям за липень 2017 року було виплачено 400 мільйонів гривень, а лідерами з отриманих дотацій продовжують залишатись підприємства Миронівського хлібопродукту Юрія Косюка, які отримали 132 млн грн, тобто третину від усієї суми за липень. Про це пише "Економічна правда" з посиланням на дані Державної фіскальної служби (ДФС).

Дотації отримали наступні підприємства: ТОВ "Вінницька Птахофабрика", ПрАТ "Миронівська ПФ", СТОВ "Старинська Птахофабрика", ПрАТ "Оріль-Лідер", ДП "Перемога Нова", ТОВ "Птахофабрика Снятинська Нова". Другим найбільшим отримувачем дотацій у липні була група компаній "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка із 41 млн грн.

Загалом дотації в липні отримали 789 юридичні особи, а з початку року – 1215. Загальна сума виплат становила 2,315 млрд грн.

Так, з початку року Миронівський хлібопродукт отримав 942 млн грн із державного бюджету, тобто 41% усіх виплачених дотацій. На другому місці група компаній Укрлендфармінг із 236 млн грн, частка — 10%.

Раніше власник МХП Юрій Косюк в інтерв'ю НВ заявив, що державні дотації отримані його компаніє отримані справедливо і не пов'язані із його колишнім місцем роботи в Адміністрації президента.

Миронівський хлібопродукт та "Укрлендфармінг" займають значну частку на ринку м'яса птиці та яєць.

17 серпня Миронівський хлібопродукт опублікував звіт про фінансові результати за перше півріччя 2017 року, згідно з яким чистий прибуток становив 210 млн дол, 58% виручки компанії становив експорт. В 2017 році компанія виплатила власникам 78 млн дол дивідендів.

Згідно з даними Держстату, ціни на м'ясо в Україні виросли на 24% від початку року.

Зазначається, що у 2017 році вперше в історії почала виплачуватись спеціальна бюджетна дотація на сільське господарство. Вона була запроваджена в кінці 2016 року і передбачає дотацію пропорційно до розміру сплаченого до бюджету ПДВ.