ua en ru

Агентство Fitch погіршило прогноз щодо рейтингу України

Агентство Fitch погіршило прогноз щодо рейтингу України Фото: агентство Fitch погіршило прогноз по рейтингу України (Getty Images)

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України з CCC до C (переддефолтний).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення агентство.

Рішення пов'язане з планами Києва домовитися з кредиторами про відстрочення виплат за держборгом на два роки. Агентство не виключає зниження рейтингу до RD (обмежений дефолт).

Fitch після початку повномасштабного вторгнення Росії в кінці лютого знизило рейтинг України з B до CCC.

Fitch прогнозує, що війна може продовжуватися і в 2023 році, а перспективи "політичного врегулювання шляхом переговорів – дуже слабкі".

"Затяжний характер російської військової тактики, що передбачає широкомасштабне руйнування інфраструктури, призводить до величезних економічних та людських втрат", - констатують в агентстві.

Нагадаємо, радник президента з економічних питань Олег Устенко заявив, що Україна має поставити на паузу всі виплати за зовнішніми боргами. Відстрочка має скласти два роки.

Раніше "Нафтогаз" звернувся до кредиторів з проханням відстрочити виплату боргів на 2 роки.

У листопаді 2021 року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings заявило, що військова загроза з боку Росії негативно впливає на рейтинги України. Однак агентство не очікувало значного погіршення ситуації.

Термінові і важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.