ua en ru

Агентства держмайна України розробило проект програми розвитку сільгоспмашинобудування на період до 2020 р

Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном разом із асоціацією "Ліга машинобудівників та роботодавців України "Укрмашбуд" розробило проект концепції програми розвитку сільгоспмашинобудування України на період до 2020 р., в якому окреслено шляхи подолання негативних тенденцій в галузі. Про це повідомляє прес-служба Агентства держмайна України.

Головною метою програми є зниження залежності України від імпорту продукції для сільськогосподарського машинобудування шляхом стимулювання модернізації виробництва сільськогосподарської техніки.

За умови реалізації програми, обсяг ринку сільгоспмашинобудування в Україні у 2020 р. складе 35-40 млрд грн, при цьому річний випуск тракторів становитиме мінімум 41 тис. шт. та зерно- і кормозбиральних комбайнів - 8-9 тис. шт. Також передбачається, що середня заробітна плата в галузі до 2020 р. становитиме 4,8-4,9 тис. грн на місяць, а прибуток держави у вигляді податкових надходжень в бюджети всіх рівнів - 16-17 млрд грн.

Читайте також: Виробництво легкових автомобілів в Україні в січні-вересні 2012 р. зменшилось на 23,5% - до 54,9 тис. шт