ua en ru

Агенство ООН у справах біженців допоможе Україні покращити умови на КПВВ Донбасу

Агенство ООН у справах біженців допоможе Україні покращити умови на КПВВ Донбасу Фото: КПВВ на Донбасі

Агентство вітає план заходів Кабміну на Донбасі

Агентство Організації об`єднаних націй у справах біженців (UNHCR) підтверджує свою готовність надати допомогу владі у покращенні умов на контрольних пунктах в`їзду-виїзду та в наближенні державних послуг до лінії розмежування. Про це повідомляє прес-служба Агентства ООН у справах біженців.

Агентство вітає план заходів щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, який було затверджено Кабінетом міністрів України.

В агентстві вважають, що завдяки цій ініціативі Україна здійснює обнадійливий крок на шляху виконання своїх міжнародних зобов’язань.

Відзначають, що план окреслює наміри уряду надавати деякі адміністративні послуги у центрах поряд із лінією розмежування, де громадяни можуть отримати паспорт та зареєструвати акти цивільного стану, такі як шлюб, народження чи смерть. Такі центри спростять доступ усіх громадян на сході України до важливих процедур документування та зменшать ризики безгромадянства.

"Агентство ООН у справах біженців готове підтримати Уряд України у виконанні Плану. Зокрема, Агентство підтверджує свою готовність надати допомогу владі у покращенні умов на КПВВ та наближенні державних послуг до лінії розмежування", повідомляють в агенстві.

Нагадаємо, у Міноборони заявляють про загрозу екологічної катастрофи на Донбасі.