ua en ru

Африканський союз наполягає на своїй програмі "дорожня карта" з політичного врегулювання лівійської проблеми

Голова Комісії Африканського союзу (АС) Джан Пінг в п'ятницю заявив, що висунута АС програма "дорожня карта" за рішенням лівійської проблеми є єдиним політичним проектом з врегулювання нинішньої кризи. До теперішнього часу інші сторони не висували політичного проекту з врегулювання лівійської кризи, і висунута АС програма "дорожня карта" є єдиним політичним проектом, передає "Сіньхуа".
Джан Пінг бере участь у нараді голів конституційних судів африканських країн, що проходить в Алжирі. 5 травня він був присутній на другому засіданні "контактної групи з Лівії" в Римі. Дж.Пінг висловив розчарування нинішньою ситуацією в Лівії, а також висловив занепокоєння з приводу становища громадян інших африканських країн на лівійських територіях. На його думку, резолюція 1973 Ради Безпеки ООН вже збилася зі шляху. Він підкреслив, що деякі сторони виконують цю резолюцію з метою зміни влади в Лівії.
Зміст програми "дорожня карта", що запропонована АС, включає захист мирних жителів і завершення ворожих дій, забезпечення гуманітарної допомоги для постраждалих мешканців, початок міжпартійного діалогу, націленого на завершення кризи, визначення перехідного періоду, проведення необхідних політичних реформ і задоволення вимог народу.