ua en ru

В Афганістані внаслідок вибуху біля офісу виборчкому загинуло троє людей

В Афганістані внаслідок вибуху біля офісу виборчкому загинуло троє людей Ілюстративне фото (Paula Bronstein/Getty Images)

Також внаслідок вибуху постраждали 8 людей

В афганському місті Джелалабад смертник підірвав бомбу біля офісу виборчкому, в результаті чого щонайменше троє осіб загинули, ще восьмеро - отримали поранення. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на місцевого чиновника.

Також під час атаки загинув один поліцейський. Мітингувальники зібралися на підтримку кандидата у депутати, якого дискваліфікували на виборах через підозру у зв'язках з незаконними збройними групами. Зазначається, що вибух стався тоді, коли протестувальники намагалися закрити офіс виборчкому.

"Смертник вбив щонайменше трьох осіб в суботу, підірвавши вибуховий пристрій біля офісу виборчої комісії Афганістану у східному місті Джелалабад, де зібралися десятки демонстрантів", - йдеться у повідомленні.

На даний момент жодне з терористичних угрупувань не взяло відповідальність за вибух.

Нагадаємо, що в індійському штаті Західна Бенгалія в офісі правлячої в регіоні партії "Трінамул Конгрес" стався вибух, в результаті якого одна людина загинула, ще п'ятеро постраждали.

Додамо, що сили безпеки Афганістану 20 серпня, звільнили 149 людей, захоплених у заручники талібами вранці у північній провінції Кундуз.