ua en ru

АЕСУ судитиметься з Бояркіним за заяву про російський капітал

АЕСУ судитиметься з Бояркіним за заяву про російський капітал АЕСУ судитиметься з Бояркіним за заяву про російський капітал

Українська компанія "Атомні енергетичні системи України" не виключає судового позову проти в.о. голови Держгеонадра Миколи Бояркіна через поширення ним у соціальних мережах інформації, що дискредитує компанію. Про це у коментарі повідомив юрист АЕСУ Денис Фролов.

"Оскільки сьогодні М. Бояркін на свій сторінці в Фейсбук поширив неправдиві відомості про компанію АЕСУ, зокрема, зазначив, що компанія начебто має російський капітал та, начебто, працює у незаконний спосіб, на разі нами вирішується питання щодо підготовки позову. Позов матиме на меті спростування недостовірних даних, а також захист честі і гідності АЕСУ. Остаточне рішення з цього приводу буде прийнято після консультацій з нашими американськими колегами. Ми також підготуємо листа на ім’я Бояркіна з вимогою спростувати неправду. Я також думаю, що ці обставини будуть долучені і до кримінального провадження, яке сьогодні розслідує ГПУ проти посадовців Держгеонадра за не виконання рішень суду", - сказав він.

Юрист додав, що АЕСУ немає жодного відношення, ані до російського капіталі, ані до будь-яких політичних капіталів чи фігур в Україні.

"Така цілеспрямована дискредитація АЕСУ ще й з боку очільника державного органу лише підтверджує те, що реальних причин та законних підстав відмовляти компанії в отриманні дозволів на розвідку уранових родовищ немає. Є лише особиста неприязнь чиновника, яка ставить під загрозу анонсовану країною відкритість до інвестицій й розвитку уранової галузі", - наголосив він.

Нагадаємо, як писали ЗМІ, ГПУ розслідує кримінальне провадження проти посадовців Держгеонадра за невиконання рішення суду. Так, судом було зобов’язано Держгеонадра видати 5 спеціальних дозволів компанії ТОВ "Атомні енергетичні системи України" на геологічне вивчення родовищ уранових руд у Миколаївській та Дніпропетровській областях.