ua en ru

В аеропорту "Бориспіль" затримано торговця людьми, що переправляв українок в ОАЕ

В аеропорту "Бориспіль" затримано торговця людьми, що переправляв українок в ОАЕ Фото: аеропорт "Бориспіль" (УНІАН)

Затриманий 3 роки вербував і переправляв українок до Туреччини та ОАЕ

В аеропорту "Бориспіль" правоохоронці затримали торгівця людьми, переправлявшего українок в Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) з метою сексуальної експлуатації. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"В аеропорту "Бориспіль" затримали торговця людьми при спробі переправити 4 українських дівчат у місто Дубай (ОАЕ)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, прокуратурою Києва спільно з Управлінням по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми в місті Києві та поліцією на території аеропорту "Бориспіль" затримали 32-річного громадянина Азербайджану, який намагався переправити 4 українських дівчат від 20 до 25 років в ОАЕ з метою сексуальної експлуатації.

Так, встановлено, що затриманий протягом останніх 3 років займався вербуванням і переправленням молодих українок до Туреччини та ОАЕ, обіцяючи їм значні заробітки.

Насправді ж у жінок відбирали паспорти і змушували відпрацьовувати кошти, витрачені на оформлення візових і проїзних документів, надаючи інтимні послуги, тим самим втягуючи їх у боргову залежність.

В рамках розслідування правоохоронцями також задокументований факт переправки зловмисником через державний кордон ще однією 24-річної українки.

В даний час затриманому готується повідомлення про підозру за ч. ст 2. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) та клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2017 році правоохоронці виявили втричі більше випадків торгівлі людьми, ніж торік. Таку статистику експерти пояснюють посиленням норм законодавства, що стосуються протидії торгівлі людьми і трудової експлуатації.