ua en ru

Аеропорт "Львів" заявив про призупинення обслуговування рейсів "АероСвіту"

Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького прийняв рішення про призупинення обслуговування рейсів "АероСвіт" через невиконання авіаперевізником фінансових зобов'язань. Про це йдеться у заяві аеропорту.

"Через невиконання авіаперевізником "АероСвіт" фінансових зобов'язань перед Міжнародним аеропортом "Львів" ім. Данила Галицького було прийнято рішення про призупинення обслуговування рейсів боржника до відновлення фінансової дисципліни", - йдеться у заяві.

Також наголошено, що аеропорт сподівається, що "перевізник найближчим часом погасить заборгованість перед аеропортом та сприятиме подальшому спільному співробітництву та партнерським відносинам".

Раніше через затримку надходження коштів на рахунки "АероСвіту" в сезон низького попиту, був порушений графік розрахунків компанією за послуги аеронавігації та обслуговування у ряді аеропортів. З цієї причини в останні дні був затриманий ряд рейсів, у зв'язку з чим авіакомпанія принесла вибачення своїм пасажирам.

Вчора Федеральне агентство повітряного транспорту Росії заявило, що польоти "АероСвіт" у повітряному просторі РФ можуть бути припинені з 10 грудня через заборгованість компанії за аеронавігаційне обслуговування у розмірі понад 1,2 млн дол.

Сьогодні "АероСвіт" повідомив про відновлення рейсів до Мінську та наголосив, що компанія "поетапно відновлює платежі в рамках графіків, узгоджених з операторами послуг, що надаються".

Читайте також: "АероСвіт" відновив польоти до Мінська