ua en ru

"АероСвіт" відновив польоти до Мінська

"АероСвіт" сьогодні, 6 грудня, відновив польоти до Мінська, повідомляє прес-служба авіакомпанії.

Відзначимо, раніше в білоруських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що скасування рейсів "АероСвіту" в мінському аеропорту було викликано заборгованістю, що виникла у авіакомпанії перед "Белаеронавігаціей" за використання повітряного простору Білорусії. Рейси скасовувалися 2-5 грудня.

У повідомленні від "АероСвіту" наголошується, що компанія "поетапно відновлює платежі в рамках графіків, узгоджених з операторами послуг, що надаються. Зокрема, в середу, 5 грудня, авіакомпанія розрахувалася по більшій частині зобов'язань по аеронавігаційним послуг в повітряному просторі Російської Федерації, здійснила чергові проплати за послуги ряду аеропортів. Вранці, 6 грудня, також відновлені польоти до Мінська ".

Крім того, "АероСвіт" продовжує переговори з аеропортом "Шереметьєво" про реструктуризацію заборгованості з урахуванням погашення її основної частини до 10 грудня. У цьому зв'язку "АероСвіт" підтверджує намір і далі виконувати рейси в цей московський аеропорт.

Раніше через затримку надходження коштів на рахунки "АероСвіту" в сезон низького попиту, був порушений графік розрахунків компанією за послуги аеронавігації та обслуговування у ряді аеропортів. З цієї причини в останні дні був затриманий ряд рейсів, у зв'язку з чим авіакомпанія принесла вибачення своїм пасажирам.

Вчора Федеральне агентство повітряного транспорту Росії заявило, що польоти "АероСвіт" у повітряному просторі РФ можуть бути припинені з 10 грудня через заборгованість компанії за аеронавігаційне обслуговування у розмірі понад 1,2 млн дол.

Читайте також: Польоти "АероСвіт" до Росії можуть призупинити через борги більше 1,2 млн дол