ua en ru

Аеропорт Домодєдово заявляє, що його енергопостачання здійснює тільки одна підстанція

Аеропорт Домодєдово спростовує інформацію про те, що його енергопостачання повністю відновлено, повідомив РБК офіційний представник Домодєдово. За його словами, аеропорт, як і раніше працює на електроенергії від однієї підстанції, друга досі не підключена.
У свою чергу представник ВАТ "Московська об'єднана електромережева компанія" (МОЕСК) пояснив, що аеропорт як об'єкт першорядної важливості забезпечується електроенергією від двох підстанцій, одна з яких є основною, інша - резервною. "Ми підключили основну підстанцію - "Злітна", їм (аеропорту) цього повинно вистачати", - зазначив він.
Раніше представник МОЕСК заявляв про повне відновлення подачі електроенергії в Домодєдово.
За словами пасажирів, які зараз знаходяться в аеропорту, освітлення в залах убоге, не працюють ліфти, ескалатори та стрічки для багажу.
Директор аеропортового комплексу Домодєдово В'ячеслав Некрасов звернувся до Міністерства транспорту, Федеральне агентство повітряного транспорту (Росавіація), уряд Московської області, МНС і ВАТ "МОЕСК" з проханням посприяти відновленню енергопостачання аеропорту. Як повідомляється, всі об'єкти, забезпечені по першій особливої категорії надійності (на них встановлено додаткові автономні джерела), працювали і працюють без збоїв. Експлуатаційні служби аеропорту намагаються відновити роботу об'єктів інфраструктури автономними джерелами. На даний момент 50 генераторних установок забезпечують стратегічні об'єкти життєдіяльності. Як повідомляється, в штатному режимі електропостачання об'єктів інфраструктури аеропорту повинно забезпечуватися двома незалежними джерелами - ПС-425 "Яковлеве" та ПС-663 "Злітна" ВАТ "МОЕСК". Згідно з дозволом на відбирає потужність, московський аеропорт Домодєдово споживає 23 МВт на годину."Зараз аеропорт Домодєдово отримує всього 10,250 МВт на годину", - йдеться у листі В.Некрасова.