ua en ru

Аеропорт "Бориспіль" відкриє термінал F до літа 2019 року

Аеропорт "Бориспіль" відкриє термінал F до літа 2019 року Фото: Євген Дихне (РБК-Україна)

Аеропорт досяг максимальної пропускної спроможності в терміналі D у пікові години

Аеропорт "Бориспіль" відновить роботу терміналу F до літнього сезону 2019 року. Про це сьогодні повідомив журналістам перший заступник генерального директора аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми до цього готуємося. Це пов'язано, в першу чергу, з нашими розрахунками підвищення пасажиропотоку. Це перше. Другий важливий чинник, що ми в терміналі D у пікові години досягли максимальної пропускної здатності і далі не можемо забезпечувати авіакомпаніям, які запитуються на піковий час, обслуговування. Ми вже авіакомпаніям відмовляємо. Це означає, що нам ресурсу терміналу D недостатньо. Тому в термінал F будуть переведені компанії, які запитуються у пікові час і не беруть участі в трансферній нашій програмі, тобто, ті компанії, які не забезпечують транзитних пасажирів. Тобто, ми постараємося термінал D сконцентрувати на нашій хабовій моделі роботи. Тим авіакомпаніям, які не беруть участі у формуванні транзиту, будемо пропонувати їм перехід у термінал F", - повідомив заступник гендиректора аеропорту.

За словами Дихне, лоукостер Ryanair планує перейти на обслуговування у термінал F.

"У нас з ними домовленість про те, що вони в терміналі D обслуговуються до моменту введення в експлуатацію терміналу F", - сказав він.

Нагадаємо, раніше в. о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов повідомив, що будівництво швидкісної лінії залізничного сполучення з міжнародним аеропортом "Бориспіль" буде завершено в раніше узгоджені терміни - до 1 грудня.