ua en ru

Адвокати Кучми направили до Печерського райсуду скаргу про незаконність закриття кримінальної справи проти майора Мельниченка

Адвокати екс-Президента України Леоніда Кучми направили до Печерського районного суду Києва скаргу з проханням визнати незаконним і скасувати постанову генерального прокурора України від 1 березня 2005 р. про закриття кримінальної справи проти екс-майора держохорони Миколи Мельниченка, повідомляє ICTV.
На думку захисту, дана постанова генпрокурора легалізувала дії Мельниченка, оголосивши їх такими, що були обумовлені крайньою необхідністю. За словами адвокатів, така оцінка суперечить закону.
Нагадаємо, 1 червня прес-служба Кучми поширила заяву, що екс-Президент просить Генеральну прокуратуру Україну відновити розслідування кримінальної справи відносно Мельниченка. У скарзі йшлося, що 1 березня 2005 р. Генпрокуратура закрила кримінальну справу стосовно Мельниченка. Того разу слідство дійшло висновку, що він діяв у стані крайньої необхідності для запобігання потенційної шкоди суспільним інтересам. Однак, Кучма вважає, Генпрокуратура не мала підстав визнавати дії Мельниченка здійсненими в стані крайньої необхідності.