ua en ru

Адвокати Корбана оскаржили його домашній арешт

Адвокати Корбана оскаржили його домашній арешт Фото: Геннадій Корбан

Скаргу адвокатів розглянуть одночасно зі скаргою Генпрокуратури

Адвокати лідера партії УКРОП Геннадія Корбана подали апеляційну скаргу на постанову Печерського районного суду міста Києва про обрання політику запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Ми оскаржили постанову, наша скарга буде розглядатися одночасно зі скаргою Генпрокуратури", - заявила одна з адвокатів Оксана Томчук на прес-конференції в Києві.

За її словами, всі докази, які надавалися для обґрунтування необхідності утримувати Корбана під вартою, є доказами в іншій кримінальній виробництва, до якого її підзахисний не має ніякого відношення. Крім того, на її думку, докази, які повинні обґрунтовувати підозра, містять суттєві розбіжності.

"Я вважаю, що запобіжний захід обрано незаконно і підстав для застосування домашнього арешту немає", - сказала адвокат.

Нагадаємо, 31 жовтня СБУ та ГПУ у Дніпропетровську в рамках спецоперації затримали лідера партії УКРОП Геннадія Корбана.

Корбану пред'явили підозри за чотирма статтями: ст. 255 - створення злочинної організації, ч. 5 ст. 191 - привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах; ч. 3 ст. 349 - викрадення людей, ч. 2 ст. 289 - незаконне заволодіння автомобільним транспортом.

6 листопада Печерський суд Києва обрав для Корбана запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 2 місяці. Пізніше політика доставили за місцем прописки в Дніпропетровську.

9 листопада Генеральна прокуратура України (ГПУ) оскаржила рішення суду відпустити Корбана під домашній арешт. ГПУ наполягає на арешті політика.