ua en ru

ГПУ оскаржила рішення суду відпустити Корбана під домашній арешт

ГПУ оскаржила рішення суду відпустити Корбана під домашній арешт

Генпрокуратура наполягає на арешті Корбана

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оскаржила рішення суду відпустити лідера партії КРІП Геннадія Корбана під домашній арешт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"09 листопада 2015 року Генеральною прокуратурою України в Апеляційний суд Києва внесена апеляційна скарга на рішення слідчого судді Печерського районного суду р. Києва, яким відмовлено в задоволенні клопотання Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою застосована до підозрюваного Р. Корбану запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із застосуванням засобів електронного контролю", - йдеться в повідомленні.

На думку ГПУ, "обрана слідчим суддею запобіжний захід не відповідає заявленим ризиків", передбаченим ст. 177 КПК України, не забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного, враховуючи, що стосовно Корбана здійснюється досудове розслідування у вчиненні ряду тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі вчинених у складі організованої злочинної групи.

Нагадаємо, 31 жовтня СБУ та ГПУ у Дніпропетровську в рамках спецоперації затримали лідера партії КРІП Геннадія Корбана.

Корбану пред'явили підозри за чотирма статтями: ст. 255 - створення злочинної організації, ч. 5 ст. 191 - привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах; ч. 3 ст. 349 - викрадення людей, ч. 2 ст. 289 - незаконне заволодіння автомобільним транспортом.

Запобіжний захід Корбану почали обирати ще 2 листопада в Чернігові, проте рішення так і не було прийнято. Після закінчення максимального терміну попереднього затримання на 72 години Корбан був відпущений вранці 3 жовтня, однак його одразу знову затримали співробітники СБУ в рамках вже нового кримінального провадження і повезли в Київ.

Рано вранці 6 листопада Печерський суд Києва обрав для Корбана запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 2 місяці. Пізніше політика доставили за місцем прописки в Дніпропетровську.