ua en ru

Адвоката Онищенка підозрюють у шпигунстві на користь РФ

Адвоката Онищенка підозрюють у шпигунстві на користь РФ Фото: Олександр Онищенко

СБУ викликає адвоката Онищенка для процесуальних дій

Адвоката нардепа Олександра Онищенка Андрія Циганкова підозрюють у шпигунстві на користь Російської Федерації. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Генеральній прокуратурі України.

СБУ викликає адвоката Онищенко для процесуальних дій

Крім того, адвокат Наталія Пліса на своїй сторінці в Facebook повідомила, що Служба безпеки України (СБУ) викликає адвоката Онищенка для процесуальних дій.

"Тільки що на приліт в аеропорту Бориспіль поки що без пояснення конкретних причин силами СБУ був затриманий адвокат А. Циганков. Попросили "проїхати" з ними на Аскольдів провулок. Вразила кількість народу - осіб десять", - написала вона.

Только что на прилёте в аэропорту Борисполь пока что без пояснения конкретных причин силами СБУ был задержан адвокат А.Ц...

Опубліковано Natalia Plisa 23 жовтня 2016 р.

Пізніше вона повідомила, що про затримання поки що не йдеться і в рамках порушеної кримінальної справи будуть проведені процесуальні дії.

"Всім, хто відгукнувся з пропозицією про допомогу - велике спасибі. Домоглися розуміння ситуації, правда немає необхідності під'їжджати. Думаю, години через 2-3 всім відповім на питання. Про затримання поки що не йдеться. В рамках порушеної кримінальної справи будуть проведені процесуальні дії", - написала вона.

Всем, кто откликнулся с предложением о помощи – большое спасибо. Добились понимания ситуации, правда нет необходимости п...

Опубліковано Natalia Plisa 23 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідмолялося, що детективи НАБУ вилучили 600 тис. доларів у довіреної особи Онищенка.

"Зазначена особа є номінальним власником фактично належить народному депутату компанії-нерезидента, яка володіє частками в статутному капіталі ТОВ "Карпатнадраінвест" та ТОВ "Надра Геоцентр", які є операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Крім того, Інтерпол протягом місяця винесе рішення за оголошенням у розшук Онищенко.

"Рішення про оголошення в міжнародний розшук у разі Олександра Онищенка як народного депутата приймає Комісія з контролю за файлами Інтерполу. Засідання, на якому розглядалося це питання, відбулося минулого тижня. Отже, рішення повинні повідомити протягом 30 днів", - повідомили в НАБУ.