ua en ru

Адвокат Тимошенко заявив клопотання про припинення розгляду справи

Захисник екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко адвокат Микола Сірий заявив клопотання про припинення розгляду справи. Про це адвокат заявив в ході судового засідання, передає кореспондент РБК-України.
"Захист просить зупинити розгляд справи ... до того моменту, коли стан здоров'я дозволить Тимошенко брати участь у судовому процесі", - заявив Сірий.

За його словами, продовження розгляду апеляції сьогодні зашкодить іміджу Україні. "Якщо у відсутності Тимошенко будемо розглядати справу, ми будемо виглядати не добре на весь світ ... оскільки держава не тільки не може забезпечити лікування, але і не здатна забезпечити присутність засудженої", - додав Сірий.

В даний момент суд пішов до нарадчої кімнати для прийняття рішення за клопотанням Сірого.

Раніше в ході судового засідання суд не задовольнив клопотання адвоката Юрія Сухова про перенесення розгляд апеляції у зв'язку з тим, що йому сьогодні ще необхідно приймати участь на іншому судовому процесі. Також суд не задовольнив клопотання адвоката Олександра Плахотнюка про повернення сьогоднішнього засідання на початкову стадію, оскільки суд не роз'яснив прокурору Байрачна його права.

Нагадаємо, сьогодні в судовому процесі бере участь прокурор Андрій Байрачний.