ua en ru

Адвокат Тимошенко: Суд має повернути Власенка до справи, або надати час для ознайомлення новим захисникам

Якщо суд не поверне до справи єдиного ознайомленого зі всіма матеріалами "газової справи" проти Юлії Тимошенко депутата Сергія Власенка, то суд зобов'язаний надати час новим захисникам у повному обсязі ознайомитись з матеріалами справи. Про таке в ефірі "5 каналу" заявив адвокат екс-прем'єра Микола Сірий.

"Юлія Володимирівна до 15-го числа мала одного захисника, ознайомленого з матеріалами справи. Не Юлія Володимирівна вивела цього захисника із процесу - цього підготовленого захисника, який знав всі матеріали справи вивів із процесу суддя Кірєєв. І Юлія Володимирівна опинилась в ситуації без захисників. Далі може бути одна логіка: якщо суддя не вводить того захисника, який ознайомлений з матеріалами справи, тоді нові захисники повинні отримати час для ознайомлення", - заявив Сірий.

Нагадаємо, 18 липня Печерський райсуд Києва вилучив із процесу засідання захисника Тимошенко - Сергія Власенка. В той же день суд видалив Власенка з зали засідання до кінця процесу по справі Тимошенко. Вчора Печерський райсуд Києва відмовився допустити Власенка в якості захисника Тимошенко і почав допит свідків без нього.