ua en ru

Адвокат з РФ надала синові Трампа дані про Уїльяма Браудера, - WSJ

Адвокат з РФ надала синові Трампа дані про Уїльяма Браудера, - WSJ Фото: Дональд Трамп-молодший (flickr.com/gageskidmore)

Наталія Весельницкая хотіла повідомити Трампу-молодшому про Уїльяма Браудере

Російський адвокат Наталія Весельницька на зустрічі з сином президента США Дональда Трампа представила йому інформацію, що стосується британського фінансиста Вільяма Браудера. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як стверджує видання, Весельницька дала інтерв'ю журналістам і розповіла про зустріч з Дональдом Трампом - молодшим у Нью-Йорку. Юрист зазначила, що намагається поширити інформацію про Браудера. Останнього суд в Росії раніше визнав винним у вчиненні податкових злочинів і заочно засудив до дев'яти років колонії.

Зазначимо, Браудер домагався прийняття Конгресом США у грудні 2012 року так званого акту Магнітського, який передбачає застосування санкцій щодо низки російських посадових осіб. З подачі фінансиста влади США порушили кримінальну справу стосовно групи компаній Prevezon Holdings, власником якої є громадянин РФ Денис Каців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на зустрічі Дональда Трампа-молодшого з російським адвокатом Наталією Весельницкой був присутній колишній агент радянських спецслужб, якого підозрюють у зв'язках зі спецслужбами Росії.