ua en ru

Адвокат спростувала інформацію щодо фінансування Полубатко діяльності терористів на Луганщині

У матеріалі "Перший заступник Авакова може бути причетний до провалу АТО на сході України, - ЗМІ" від 11 червня 2014 року з посиланням на сюжет телевізійної програми, що транслювалась на телеканалі ТВі було оприлюднено неправдиву інформацію про причетність громадянина Володимира Полубатка до фінансування терористів у Луганській області. Про це йде мова у письмовій заяві адвоката Володимира Полубатка Артамонової Світлани.

Адвокат зазначає, що оприлюднена у ЗМІ інформація є недостовірною, оскільки Полубатко не має жодного відношення до злочинної діяльності, пов'язаної з фінансуванням терористів.

Вона наголошує, що твердження про будь-яку причетність Полубатка до фактів, зазначених у публікації не має під собою жодних реальних підстав. "Дана інформаційна кампанія носить цілеспрямований дискредитуючий характер по відношенню до Полубатка", - говориться у заяві адвоката.

"Звертаю увагу, що висловлювання одного з тележурналістів, про які йдеться у статті, також не містять будь-яких тверджень про фінансування Полубатком терористів на Луганщині", - підкреслила Артамонова.

Адвокат наголошує, що до правоохоронних органів у тому числі і до ГПУ, СБУ та МВС були надіслані відповідні адвокатські запити щодо наявності кримінальних проваджень стосовно Полубатка В.О. та інших осіб за фактами причетності їх до утворення, фінансування та діяльності терористичних організацій.

"У відповідь на мої запити в ГПУ повідомили, що слідчими органами служби безпеки України кримінальні провадження за вказаними фактами до провадження не приймались та не розслідувались", - йдеться у заяві адвоката Полубатка.

Адвокат також зазначає, що аналогічна відповідь щодо відсутності притягнення до кримінальної відповідальності Полубатка буда отримана у головному слідчому управлінні МВС України.

"Головне слідче управління СБУ надало відповідь про те, що у кримінальних провадженнях, які розслідуються слідчими СБУ, повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. ст. 258-258-5 Кримінального кодексу України Полубатку В.О. не здійснювались", - підкреслюється у заяві Артамонової.