ua en ru

Адвокат: інформація про етапування Сенцова засекречена

Адвокат: інформація про етапування Сенцова засекречена Фото: Олег Сенцов

Адвокат сумнівається, що українському консульству дадуть цю інформацію

Інформація про етапування незаконно засудженого до РФ українського режисера Олега Сенцова засекречена. Про це заявив його адвокат Дмитро Дінз, передає "Крим.Реалії".

"Інформація про етапування засекречена, щоб уникнути втечі з етапу або інших неправомірних дій зі сторони третіх осіб, які можуть бути зацікавлені у звільненні, у вчиненні яких протиправних дій. І адвокатам цю інформацію не дають", - заявив адвокат.

Він уточнив, що за період етапування не контактував з Сенцовым і куди його направляють не знає. Адвокат також висловив сумніви, що українському консульству або іншому державному представництву нададуть цю закриту інформацію.

"Правозахисники теж не мають цієї інформації, тому що внутрішній документації по етапу конкретної людини вони знати не можуть - це домисли, здогади і припущення. Цю інформацію міг сказати Олег, якому сказали співробітники про те, куди він їде. Така інформація могла бути тільки з вуст Сенцова, але не з документів. Тільки коли будуть документи або який-небудь співробітник федеральної служби виконання покарань виступить і офіційно дасть реліз про те, куди він може бути доставлений і куди він повинен приїхати, можна говорити напевно", - сказав Дінз.

Однак, підкреслив адвокат, дізнатися про місцезнаходження укладеного можуть представники Суспільно-спостережних комісій. Вони можуть заходити в СІЗО і колонії у рамках виконання своїх посадових повноважень.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Олег Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі.