ua en ru

Адмінсуди відкрили 391 провадження за позовами в рамках люстрації

Адміністративні суди України станом на 28 лютого 2015 р. відкрили 391 провадження за позовами колишніх посадових осіб, які були звільнені в рамках закону "Про очищення влади" і вимагають поновити їх на посадах. Про це в ході пленуму Верховного суду України заявив голова Верховного суду України Ярослав Романюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"За даними Вищого адміністративного суду України, станом на 28 лютого 2015 р. в судовій системі адміністративними судами розглядалася 391 справа за позовами колишніх представників органів державної влади з вимогами про поновлення на посадах", - заявив Романюк.

За його словами, на сьогодні до Верховного суду надійшли 128 рішень адміністративних судів, у яких суди повідомляють про те, що провадження у таких справах зупинені.

Також адміністративні суди просять Верховний суд України звернутися до Конституційного суду України з конституційним поданням щодо конституційності деяких положень закону "Про очищення влади".

Нагадаємо, Венеціанська комісія Ради Європи 20 березня на своєму черговому засіданні обговорить закон "Про очищення влади" (люстрації) і судову реформу в Україні.

Як повідомлялося, в рамках перевірки, передбаченої законом "Про очищення влади" (люстрації), були звільнені 4 прокурора обласного рівня.