ua en ru

В рамках люстрації звільнено 4 обласних прокурора, - ГПУ

В рамках перевірки, передбаченої законом "Про очищення влади" (люстрації) були звільнені 4 прокурора обласного рівня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Генеральною прокуратурою України на підставі розпорядження Кабінету міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 1025-р "Про затвердження плану проведення перевірок у відповідності з Законом України "Про очищення влади" з 11 березня 2015 року у відношенні прокурорів обласного рівня, міських, районних, міжрайонних, районних в містах та прирівняних до них військових прокурорів, їх перших заступників та заступників, ректора і проректора Національної академії прокуратури України розпочато перевірку достовірності відомостей стосовно застосування заборон, передбачених Законом України "Про очищення влади". Так, наказами Генерального прокурора вже звільнені із займаних посад чотири керівники прокуратур обласного рівня", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 березня генеральний прокурор України Віктор Шокін призначив нових прокурорів Волинської, Миколаївської та Житомирської областей.