ua en ru

Адмінресурс впливає на справедливість та чесність виборчого процесу в Україні, - канадські спостерігачі

Офіційні спостерігачі з Канади констатують зловживання в Україні адміністративним ресурсом під час виборчої кампанії. Про це на прес-конференції заявила координатор Mission Canada Анна Шиптур, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перше про що я хочу поговорити - це про неналежне використання або зловживання адміністративним ресурсом. Неналежне використання адміністративного ресурсу і надалі негативно впливає на справедливість та чесність виборчого процесу. Адміністративний ресурс використовується для того, щоб просувати одного з кандидатів порівняно з іншими кандидатами або ж перешкоджати веденню агітації іншого кандидата", - заявила Шиптур.

Серед конкретних прикладів Шиптур зазначила агітаційні матеріали різних кандидатів, які були розміщені на будівлях державних інституцій, зокрема на сільських радах, музеях, лікарнях та школах.

Читайте також: Канада стурбована порушеннями в виборчій кампанії в Україні

Нагадаємо, вибори до ВР відбудуться 28 жовтня 2012 р. Канадська організація Canadem направила свою місію спостерігачів в Україну для спостереження за парламентськими виборами.