ua en ru

Адміністрацію Президента РФ очолить Сергій Іванов

Адміністрацію Президента РФ очолить колишній віце-прем'єр Сергій Іванов. Як повідомляє прес-служба глави російської держави, Президент Дмитро Медведєв підписав відповідний указ про призначення, звільнивши Іванова з посади.
Про нове призначення вже оголосив на засіданні президії уряду прем'єр-міністр Володимир Путін.
Нагадаємо, 20 грудня Медведєв своїм указом звільнив Сергія Наришкіна з посади голови адміністрації Кремля у зв'язку з обранням його депутатом Держдуми VI скликання. 21 грудня Наришкін був обраний спікером Держдуми.
Іванов займав пост заступника голови уряду Росії, займався оборонним комплексом, транспортом і зв'язком, а також відповідав за науку і інновації. У його веденні знаходилися програма озброєння, держоборонзаказ, питання облаштування держкордону і контролю за експортом товарів і технологій, які можна використовувати при створенні зброї.
Іванов прославився як перший в Росії цивільний міністр оборони (2001-2007 рр.). Найбільшим його успіхом на цій посаді стало скорочення терміну термінової служби з двох років до одного року. Іванов у лютому 2007 р. був призначений першим віце-прем'єром РФ і залишив посаду глави Міноборони. В уряді Росії, сформованому Путіним в травні 2008 р. в якості прем'єр-міністра, Іванов зберіг посаду віце-прем'єра, проте позбувся приставки "перший".