ua en ru

Адміністрація Трампа заборонила використання ПЗ "Лабораторії Касперського" в уряді

Адміністрація Трампа заборонила використання ПЗ "Лабораторії Касперського" в уряді Фото: Дональд Трамп (flickr.com/whitehouse)

Міністерство внутрішньої безпеки США винесло розпорядження федеральним відомствам з наказом видалити програми

Адміністрація президента Сполучених Штатів Дональда Трампа зажадала від усіх урядових структур видалити програми "Лабораторії Касперського" зі своїх комп'ютерів. Про це сообщает Reuters.

Так, Міністерство внутрішньої безпеки США винесло розпорядження федеральним відомствам з наказом знайти програми "Лабораторії Касперського" в інформаційних системах протягом 30 днів і видалити їх протягом 90 днів.

Зазначено, що таке розпорядження поширюється тільки на цивільні відомства, не зачіпаючи Пентагон.

У заяві, що супроводжує розпорядження, міністерство повідомило, що “стурбоване зв'язком деяких представників "Лабораторії Касперського" з російськими спецслужбами та іншими урядовими органами.

Повідомляється, що таке рішення стало жорсткою відповіддю на те, що американські спецслужби називають загрозою національній безпеці США в кіберпросторі з боку Росії. Побоювання виникли після торішніх виборів у США, коли Москву запідозрили у використанні кіберзброї у спробі вплинути на результат голосування.

Однак "Лабораторія Касперського" в заяві відкинула подібні припущення, зазначивши, що критики неправильно розуміють російське законодавство про поширення даних, яка відноситься тільки до сфери комунікації.

Нагадаємо, раніше Адміністрація Трампа обмежила використання програмного забезпечення заснованої в РФ міжнародної компанії "Лабораторія Касперського" в уряді.