ua en ru

Адміністрація Трампа має намір налагодити зв'язок з Кремлем через Суркова, - джерела

Адміністрація Трампа має намір налагодити зв'язок з Кремлем через Суркова, - джерела Фото: президент США Дональд Трамп

Дипломатичний канал з Кремлем буде використаний для переговорів по Україні

Адміністрація президента США Дональда Трампа має намір призначити нового спецпосланця, щоб налагодити прямий дипломатичний канал з помічником президента Росії Владиславом Сурковим, передає BuzzFeed News з посиланням на європейських чиновників.

За даними чиновників, новий спецпосланець буде вести переговори щодо ситуації в Україні. За даними одного з дипломатів, канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримала ідею відкриття дипломатичного каналу і підняла це питання в ході попередньої зустрічі з Трампом. Крім того, повідомляється, що держсекретар США Рекс Тіллерсон буде контролювати відбір посланника, у якого також будуть помічники.

За словами чиновника, на даний момент "йде обговорення цієї ідеї, однак поки остаточних рішень не прийнято". У Білому домі офіційних коментарів поки не дають.

Вказується, що адміністрація Барака Обами також налагоджувала прямий канал з Сурковим для обговорення реалізації мінських угод по Україні.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Україна більше зацікавлена у військовій допомозі США, ніж у фінансовій.