ua en ru

Україна більше зацікавлена у військовій допомозі США, а не у фінансовій, - Данилюк

Україна більше зацікавлена у військовій допомозі США, а не у фінансовій, - Данилюк Фото: Україні більше потрібна військова допомога США, а не фінансова ("УНІАН")

Міністр упевнений у плідних відносинах з адміністрацією Трампа

Україна зацікавлена у війській допомозі від США, ніж у фінансовій. Про це в інтерв'ю виданню The Wall Street Journal заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"На даний момент Україна більше зацікавлена в отриманні допомоги Вашингтона з військовими постачаннями і збереженні економічних санкцій щодо Росії, ніж в отриманні кредитних гарантій", - сказав міністр.

Данилюк впевнений в тому, що відносини уряду України з новою адміністрацією президента США будуть плідними. Особливо після того, як адміністрація Трампа зайняла більш жорстку позицію щодо Росії, яку Україна вважає головною загрозою країнам Східної Європи.

"Ми впевнені, що у нас будуть дуже тісні відносини з адміністрацією Трампа", - сказав Данилюк.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Реймонд Герберт Макмастер вважає, що з російською стороною необхідно вести "жорсткі дискусії", в тому числі з приводу підтримки "жахливого режиму Башара Асада та "підривній діяльності", яку Москва веде в Європі.